Big Mama & The Crazy Blues band
Jamboree, Barcelona (ES), 28 november 2010

Toch in Barcelona, de Costa Brava of een ander stukje CataloniŽ en Big Mama & Band staan geafficheerd? Wel, dan wacht u een aangename bluesavond. Rien dans les mains, rien dans les poches. Die avond in de Barcelonese club Jamboree, verzorgde de Catalaanse Big Mama en haar driekoppige begeleidingsband vooral een klassiek en swingend fiftiesprogramma: boogie, Chicago, big band swing, rockabilly. Namen? Die andere Big Mama en haar 'Hound Dog', Willie Dixon, T Bone Walker, Ray Charles, Quincy Jones, 'Sweet Home Chicago' om mee te zingen en 'Sweet Georgia Brown' als bis.

Je ziet het al zoín beetje voor je. Big Mama, die ook gitaar speelt, is goedlachs en eerlijk. Ze laat een rauwe stem op je los, die soms te ongeschaafd klinkt en waar meer subtiliteit in zit. Meer subtiliteit zit er ook in haar cdís, waar ze met eigen composities uitpakt, een lans breekt voor een betere wereld, aanverwante genres aanboort en de poŽzie (Baudelaire!) niet schuwt. Maar vanavond moesten de toeristen van over heel de wereld worden bediend. Hoorde ik daar geen Russisch naast me? Harmonicaspeler en pianist Victor Puertas verdient een eervolle vermelding, alsook gastgitarist Jevtovic. En Big Mama, al een paar decennia een pilaar van de blues in CataloniŽ en wellicht de enige die ook al eens een blues in haar moedertaal durft brengen.

Eddy Bonte

bezetting: Big Mama (gitaar, zang); Isaac Coll (bas), Victor Puertas (harmonica, piano) en Olivier Rocque (drums). Big Mama heeft ook in 2011 een vaste stek op zondag in de Jamboree, Barcelona.

reageer op dit artikel

 

    
      foto: © Eddy Bonte     

       ___________________________

      
koppelingen:
       
 - site Jamboree, Barcelona
       - site Big Mama Montse      
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.