Blues in Bloom

Zaal Broederkring, Houthalen- 20 maart 2010

Als een bluesfestivalorganisator Paul Lamb & The King Snakes op zijn affiche zet, en daarnaast  ook nog de, volgens ons, redelijk 'gehypete' Ben Prestage kan contracteren, dan kan er eigenlijk al niet veel meer fout lopen en is succes onder de vorm van massale volkstoeloop en belangstelling verzekerd. Zou je toch denken. En we hebben ze niet allemaal, één voor één, geteld, maar wij hadden de indruk, en ook niet méér dan een indruk, dat de 14de editie van Blues in Bloom, ondanks de best wel aanlokkelijke affiche, toch niet de grote massa naar de Broederkring had weten te… euh… lokken. Maar soit, daar gaan wij niet over. Wij moeten proberen, zo objectief als maar enigszins mogelijk (!?) is, verslag te doen van wat de geëngageerde bands het publiek ook effectief te bieden hadden. Laten wij ons daar dan maar aan houden...

Dat Paul Lamb & The King Snakes met hun energieke set de massa nog altijd flink 'uit de bol' kunnen laten gaan werd zaterdag nog maar eens ten overvloede bewezen. Paul is vocaal en instrumentaal (bluesharp en chromatische) nog altijd even scherp, misschien nog wel scherper, dan pakweg twintig jaar geleden. Chad (Strentz) neemt kundig en kunstig de meeste zangpartijen voor zijn rekening en dat leeftijd op sommige mensen geen vat krijgt bewijst Rod (Demick) die nog als een jong veulen met zijn bas tekeer gaat. Een scherpe, schroeiende set voor een dolenthousiast publiek!

Dol enthousiasme ook voor de dubbele set (in de naast de zaal opgezette tent) van de ietwat excentrieke busker Ben Prestage. Persoonlijk zijn wij niet zo een heel grote Prestage-fan, de onemanbluesband uit Florida, maar het publiek, of het overgrote deel daarvan toch, duidelijk des te meer. Wij vinden Ben (zoals ook 'Seasick' Steve) toch een beetje een hype, maar dat doet uiteraard niks af aan zijn intrigerend en blijkbaar bijna hypnotiserend kunnen en presteren. Prestage combineert Mississippi-countryblues met Florida-swampblues en deze combinatie heeft hem, eerst als straatmuzikant en later als gefêteerd en veel gevraagd festivalartiest een behoorlijke en toch ook wel terechte mate van bekendheid bezorgd. 

Iets minder bekend, nu toch nog, King Mo, de Rotterdamse band rond Phil Bee (zang) en Sjors Nederlof (gitaar). King Mo won vorig jaar, 2009, in Nederland de award voor beste blues-cd van het jaar. En de heren zijn daar terecht best wel trots op. Hun strakke, stevige, bijwijlen erg luide set werd echter niet  door iedereen in dezelfde hoge mate geapprecieerd.  Aan het begin van de avond was er redelijk wat bijval voor  Ham 'n' Eggs, een verzameling vrienden die dertig (!) jaar geleden, volgens de leuke, beschaafd pratende presentatrice, nog op de 'Peerse Fieste' zouden hebben gestaan en voor de ondertussen, zelfs in studentenmiddens niet onbekende, beroemde (beruchte?) ambianceband Chilly Willy die de festiviteiten mochten openen.

Blues in Bloom, editie 14, was een goede, betere editie met een leuk gevarieerd, fel gesmaakt,  muzikaal aanbod in een prima organisatie.

Jean Bervoets  
 

reageer op dit artikel

 

    

        foto's: © Lambert Smits
     
      van boven naar beneden:
      - Paul Lamb
      - Ben Prestage
      - Kris Rogiers (Chilly Willy)

      __________________


      koppelingen:
      
 - site Blues in Bloom
      - site Chilly Willy
      - site Paul Lamb
      - site King Mo
      - site Ben Prestage
  

 

 
 


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.