R.K. Blues
zaal De Kobbe, Rollegem-Kapelle - 19 juni 2010

Met het aanbod van twee Belgische groepen kon RK Blues ook dit jaar rekenen op een behoorlijke opkomst. In alle opzichten werd de 22ste uitgave van dit kleinschalig bluesevenement een onbetwistbaar succes.

Zo zorgden The Zoomatics met hun ritmische en swingende muziek voor gedans tot in de vroege uurtjes. Zelfs na de ingelaste pauze halfweg het optreden - de wijzers van de klok vorderden toen al vlot richting één uur - bleef de intimistische sfeer domineren in het knusse zaaltje. Ook voor een flink uitgedund publiek bleven The Zoomatics tot diep in de nacht volle bak gas geven. En daarna was het de beurt aan Bruno om in zijn rol als huis-dj de afterparty in te zetten met het traditionele openingsnummer ‘On The Road Again’. Serge had toen, samen met zijn band, met veel overgave om en bij twee uur voor het mooie weer gezorgd, meteen de ideale remedie tegen het druilerige regenweertje buiten. Buiten een sigaretje gaan opsteken was uiteraard niet de meest voor de hand liggende optie, dus troepten de rokers keurig samen aan de ingang en kwam er bijgevolg wat gedrang aan te pas om je een weg te banen naar de toiletten.

Eerder op de avond hadden Ed & The Gators een dik anderhalf uur lang voor een spetterend muzikaal vuurwerk gezorgd. Eddy (Desmul – zang, harmonica en gitaar) kennen we uiteraard van zijn band Ed & The Hot Burritos, vorig jaar nog regelmatig te spotten met Paul Couter in de rangen. Eddy stond ook aan het roer van de intussen ontbonden Howlin’ Roaddogs. Nu wil hij zich volledig toeleggen op de verdere uitbouw van Ed & The Gators. Niettegenstaande ze als groep amper hadden gerepeteerd, hoorden we een hecht groepsgeluid met een zeer gevarieerd aanbod aan degelijke bluesnummers. Ze speelden hun set met een flinke portie enthousiasme en de junior van de groep (Arne Demets – gitaar) bewees eens te meer dat hij zich goed in zijn vel voelt in het gezelschap van de ervaren ritmesectie Stefan Boret - Johan Guidee. Nota bene, over ervaring gesproken, volgend jaar viert Hideaway zijn 25-jarig bestaan. Volgens Johan zullen we daar binnenkort meer over horen. Ook Arne ontplooit zich verder als een muzikale bezige bij. Met zijn groep The Blues Vision mag hij trouwens aantreden op de Muzikale Dinsdagen in Ieper.

RK Blues is en blijft een vaste waarde in het West-Vlaamse blueslandschap. Ze staan garant voor een gevarieerd muzikaal aanbod met een tot in de puntjes verzorgde geluidsmix door Gino ‘Pietje Punk’. Daarom en om tal van andere redenen vurig gekoesterd door een trouw publiek. Geen ontkomen aan, op naar nummer 23!

Patrick Lagae

reageer op dit artikel

 

    
      foto's: © Koen Perneel
       
- boven: The Zoomatics
      - onder: Arne Demets

       ___________________________

      
koppelingen:
       
 - website R.K. Blues
       - MySpace The Zoomatics
       - website Eddy De Smul
       - website Arne Demets 

   


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.