Dave Specter & The Bluebirds, feat. Sharon Lewis
o.c. De Steiger, Menen - 16 september 2010

Een evenwichtig aanbod aan blues, jazz en soul, ingekaderd in een schakering van instrumentale en gezongen nummers. Dit was het aanbod van het duo Dave Specter - Sharon Lewis als opener van het najaarsseizoen 2010 voor 'On The Road'. De twee sets kenden een resem opmerkelijke momenten, maar vertoonden gezien de identieke opbouw ook veel gelijkenissen. Specter vraagt geen aandacht, hij speelt zich in alle eenvoud in de aandacht. Lewis acteert niet om spontaan over te komen, ze is het van nature. De tranen in haar ogen tijdens 'Angel’ werden alvast niet veroorzaakt door het opensnijden van een ajuin. Hoewel Specter geen noot zingt, blijft hij boeien wanneer hij het ene instrumentale nummer aan het andere breit. En dit alles zonder overbodig poeha: een formele begroeting, een obligaat dankwoordje en de herkenbare aankondiging van de 'speciale gast’. Voor de rest niets anders dan goed gebrachte muziek, met een melodisch klinkende Gibson, trouw aan de solide Chicagostijl, aangedikt met een somptueuze dosis jazz en soul.

Op het podium stond een volledig Amerikaanse band, met naast de twee protagonisten een ritmische motor, gesmeerd door Harlan Terson en Greg Wyser-Pratte. De baslijn van Harlan was net iets te dominant aanwezig om over een perfecte geluidsbalans te kunnen spreken. Tijdens een korte babbel met de man onder de pauze, poneerde hij het argument 'de baas moet me horen'. Met Sharon op het podium, goed voor ongeveer de helft van het optreden, kwam er meer leven in de brouwerij. Ze communiceerde met het publiek, ze zorgde voor een paar grappige momenten en ze zong met een flinke dosis buikgevoel. Tijdens het afsluitende 'Wang Dang Doodle’ zat er amper nog iemand op zijn stoel. De 'party’ waar ze het eerder over had, kwam er alsnog.

Het nieuwe seizoen kende een prima start. Dit optreden was op maat van het On The Road-publiek gesneden. Volgende maand zal het niet anders zijn. Big Pete Pearson, we wensen hem veel beterschap, wordt vervangen door Lea Gilmore. Halleluja!

Patrick Lagae

reageer op dit artikel

 

    
      foto's: © Francis Decrocq

       ___________________________

      
koppelingen:
       
 - website c.c. De Steiger
       - website Dave Specter
       - MySpace Sharon Lewis 
 

 


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.