Lightnin' Guy plays Hound Dog Taylor
Borderline, Diest - 6 augustus 2011

Dat Lightnin' Guy Verlinde een 'krak' is op de slidegitaar, konden wij reeds tijdens diverse optredens met zijn Mighty Gators ervaren. Dat hij zich ook in het repertoire van die andere grootmeester Hound Dog Taylor zou verdiepen was eigenlijk een logisch gevolg. Volgens ingewijden kon dit project ook niet onopgemerkt blijven, zodat het opnemen van de Taylorsongs voor de hand lag. Guy vertelde ons dat hij deze songs niet in een studio wenste in te blikken, maar veeleer een live-registratie beoogde, en dit zowel op cd als op dvd. En dat gebeurde een bloedhete Borderline….

Die zaterdagavond moet de Borderline ongetwijfeld geleken hebben op de clubs waar Hound Dog Taylor destijds zijn wilde slidepartijen naar de toehoorders slingerde. Het was er bloedheet, de aanwezigen stonden dicht bij elkaar en op het podium zagen wij een zittende Lightnin' Guy, met een schitterende Eastwood Airline-gitaar, geflankeerd door drummer Erik Heirman en gitarist Bart Demulder die hoofdzakelijk de baspartijen speelde op zijn Telecaster.

Vanaf de eerste noten van 'Hawaiian Boogie' bleek dat Guy de juiste man was voor deze tribute. Met een enorm spelplezier, een ontwapende blik en gesteund door twee schitterende muzikanten werkte hij zich door de highlights van Taylor. Het was genieten aan de lopende band met songs als 'Take Five', 'Sadie', 'Give Me Back My Wig', 'Taylor's Rock', 'It's Allright', '55th Street Boogie' en'Let's Get Funky'. Bovendien speelde Guy Taylors songs niet klakkeloos na, maar legde hij, uiteraard met het nodige respect, eigen accenten. Regelmatig keek hij naar boven en vroeg hij Taylors goedkeuring. Ik ben er zeker van dat Hound Dog zijn zegen gaf voor deze tribute.

Lambert Smits

reageer op dit artikel

 

    
      foto's: © Yvo Zels     

       ___________________________

      
koppelingen:
       
 - site Lightnin' Guy
       - site The Borderline

      
 

 
 

 

  


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.