Hook Herrera
Banana Peel, Ruiselede – 2 juli 2012


Na twintig nummers - drie 'encores' incluis - eindigde Hook Herrera zoals hij begonnen was: met een zeer rootsy bluesshow op mondharmonica. En laat dat nu de Herrera zijn die ik verkies boven de rocker op elektrische gitaar.

Na twee jaar States, deed Hook Herrera Europa aan voor een beperkt aantal optredens met het jonge, sublieme Nederlandse trio Coup de Grâce als begeleidingsband. Aan de vooravond van zijn vertrek naar de States via de Costa Brava, trakteerde Herrera ons in de Banana Peel op de gebruikelijke ingrediënten. Hij haalde een mondharmonica boven en in samenspel met leadgitarist Sjors Nederlof, trok hij de show decibel per decibel op gang. Daarna volgde een lange reeks shuffles en boogies: op de tonen van onder andere Elmore James, Son House, Sonny Boy, Billy Boy Arnold en eigen werk ('Learnin’'), spreidde Hook andermaal zijn virtuositeit op de harmonica ten toon en mochten Jody van Ooijen (drums), Roelof Klijn (bas) en Sjors Nederlof van Coup de Grâce bewijzen wat ze zoal in hun mars hebben. De eerste set werd verrassend genoeg afgerond met een rockend-elektrische versie van Herrera’s eigen compositie 'Flamenco Soul'.

Deel twee leek eerst op een herhaling uit te draaien, maar na zijn eigen ballade 'For A Reason', een showcase voor de begeleidingsband en meer harmonicaboogie, haalde Herrera zijn elektrische gitaar weer boven. Coup de Grâce liet zich natuurlijk met genoegen uitdagen en aldus volgde een ferme portie rockende blues en hevige slide met eigen composities ('All About You'), Bo Diddley, The Blasters ('Marie Marie') en, jawel, 'Shake Your Moneymaker'! Met een zaal vol fans, kwamen er niet minder dan drie bisnummers aan te pas: het indroevige 'Tonight' (solo op gitaar), een denderend 'Hipshake' (Slim Harpo) en 'Nine Below Zero' van Herrera’s leermeester Sonny Boy Williamson. Een klassieke 'evening with Hook' dus, met de knappe inbreng van Coup de Grâce als verrassing! Moet dat meer zijn?

Eddy Bonte

 

reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies

 

    
      foto's:
      © Willy Houthoofd
     
     

       ___________________________

      
koppeling:

       - website Hook Herrera

       - website Banana Peel


 

 

 

 

 

 

  


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.