Lightnin' Guy plays Hound Dog Taylor & Tiny Legs Tim
Gompelhof, Mol - 9 maart 2012
 

Op 6 augustus 2011 nam Guy Verlinde onder massale belangstelling in de Bordeline in Diest het schijfje 'Lightnin' Guy Plays Hound Dog Taylor' live op. Dat Guy de juiste persoon is om een ode te brengen aan zijn grote voorbeeld Hound Dog Taylor werd meteen duidelijk. De cd belandde al een hele tijd geleden op onze redactie, maar de officiŽle voorstelling gebeurde die vrijdagavond in het uitermate gezellige Gompelhof in Mol, waar Jo met de regelmaat van de klok schitterende concerten organiseert.


Als 'support act' had Guy Tiny Legs Tim meegebracht.
Zelden krijgt een 'one man band' het publiek ťcht op dreef, maar voor Tim was dat geen enkel probleem. Al na een paar songs wist hij iedereen voor zich te winnen. De manier waarop hij de Mississippi-deltablues  opnieuw gestalte geeft, wekt alleen maar bewondering. Tims leven liep niet altijd over rozen, maar werd in het verleden ook niet de beste blues geproduceerd door artiesten die door het leven waren getekend? De eigen teksten, vaak geschreven om een moeilijke periode door te komen, waren van een uitermate hoog niveau. Enkel met twee gammele gitaren, een foottapboard, een hi-hat, een tamboerijn en een mondharmonica, zette Tim met songs als 'Something's Burning', ' The Happiest Man In Town', Poor Boy' en 'One Step At A Time' een set neer, zoals enkel de groten dat kunnen!

Na een korte pauze mocht Lightnin' Guy zijn Hound Dog Taylor-project uitvoerig presenteren. Niet alleen kan hij zich voortreffelijk inleven in Taylors songs, maar ook de manier waarop hij ze brengt, is duidelijk op de grote slidemeester geŽnt. Guys slidewerk, zang en contact met het publiek zijn net zo wild als het destijds in de clubs in Chicago moet zijn geweest toen Taylor er de vetste boogies aller tijden naar het publiek katapulteerde. Guys gedrevenheid deed al vlug de vonk overslaan op de aanwezigen, die hem luidkeels bleven aanvuren. Het optreden was dan ook een aaneenschakeling van hoogtepunten, met songs als 'Take Five', 'Sadie', 'Taylor's Rock' of '55th Street Boogie'. Bovendien transformeerden drummer Erik 'King Berik' Heirman en gitarist Bart 'Brewer Jr.' Mulders zich zonder moeite tot de hedendaagse Ted Harvey en Brewer Phillips. Lightnin' Guy bleek duidelijk klaar om BelgiŽ te vertegenwoordigen op de European Blues Challenge in Berlijn op 16 en 17 maart.

                                                                 Lambert Smits
 

  • In BTTR 82 verscheen een uitgebreid portret van Tiny Legs Tim. Klik hier voor een voorbeschouwing.

reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies

 

    
      foto's: © Lambert Smits

       ___________________________

      
koppelingen:

       - site Gompelhof
       - site Lightnin' Guy
       - MySpace Tiny Legs Tim
     

 

 


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.