Mr. PC & The Uploaders
Café Gompelhof, Mol - 21 januari 2012

Met café Gompelhof in Mol Gompel heeft het Kempense bluespubliek duidelijk opnieuw een stek die hun geliefkoosde muziek met de regelmaat van een klok programmeert. Achter het café bevindt zich een zaal die ruimschoots voldoet om ook grotere acts binnen het genre voor het voetlicht te plaatsen. Bovendien zorgt Jo Verboven andermaal voor een mooie mix van zowel buitenlandse als binnenlandse artiesten. Tot deze laatste groep behoren Mr. PC & The Uploaders, die wij die bewuste zaterdag voor een talrijk opgekomen publiek hun ding zagen doen.

Aftrappers van dienst waren Ham ’n Eggs, zeg maar The Uploaders, aangevuld met zanger Willy Ketelbuters en Danny Zels op leadgitaar. Deze gasten loodsten ons door klassiekers als ‘My Babe’, ‘Bad Bad Whisky’, ‘Just Your Fool’, ‘Honey Hush’... en zo kunnen we nog eventjes doorgaan. Alhoewel vele bands deze nummers vaak naar de verdoemenis spelen, siert het Ham ’n Eggs dat zij de zaak boeiend kunnen houden. En daarvoor zijn zowel de aparte hese stem van Ketelbuters alsook het sublieme snarenspel van Danny verantwoordelijk voor. Mooie opener!

Dat Patrick ‘Mr. PC’ Cuyvers en zijn Uploaders op een serieuze aanhang kunnen rekenen, was duidelijk te merken aan het blijkbaar meestal voor hen gekomen publiek. Vanaf het ogenblik dat Patrick plaats neemt achter de toetsen, vliegt de ambiancemeter pijlsnel de hoogte in. PC is niet enkel en alleen een goede zanger en prima toetsenist, maar hij ontpopt zich tevens hoe langer hoe meer als entertainer. En dat is een goede zaak. Niet alleen steekt hij de nodige humor in zijn songs maar hij zorgt tevens voor een interactie met het publiek, en dit zowel tussen als tijdens zijn nummers. Het repertoire, dat bol staat van swing en jump kon er alleen maar wel bij varen. Behalve de songs van zijn eerste cd, gaf Patrick ons de primeur van zijn eigen nummer,  ‘Crazy World’ getiteld, waarbij iedere muzikant een paar maten solo toegewezen kreeg. Zelfs het moment dat Patrick geplaagd werd door een toetsenmankement, kon de man uit Hechtel niet uit zijn evenwicht brengen. Terwijl de band voortspeelde,  gooide Patrick de piano open en plaatste de toets mooi terug op de plaats waar ze hoorde te zitten. Als toegift mochten Danny Zels en Willly Ketelbuters zich bij de band vervoegen om deze leuke avond op een kameraadschappelijke manier af te sluiten.

Lambert Smits

reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies 

    
      foto's: © Lambert Smits

       ___________________________

      
koppeling:

       - site Café Gompelhof

      
  


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.