Tiny Legs Tim
 Showcase in Vynilla, Gent - 26  december 2012


Om de periode naar de releasedatum van zijn volgende album te overbruggen, vond Tiny Legs Tim het Vynilla-label bereid om een single uit te brengen, een echte vinyl 7" met klaphoes nog wel! Het is die single, 'Cortisone Blues', die Tiny Legs Tim op 26 december voorstelde in de Gentse platenzaak Vynilla.

 

Met een single ben je gauw rond, zeker als de b-kant een variatie is op de a-zijde, en dus maakte de West-Vlaamse one man-band van de gelegenheid gebruik om een paar nummertjes uit zijn toekomstige cd-lp voor te stellen. Tim leidde 'Cortisone Blues' uitgebreid in, want het is een autobiografisch nummer over de ronduit negatieve invloed die dit medicijn uitoefende op zijn lichaam, zodat 'tiny legs' er steeds minder 'tiny' uit begon te zien. Het is een uptemponummer in de vooroorlogse akoestische traditie die we van hem gewend zijn. Bijzonder is wel de grappig-ironische tekst en de dito zegging. Die ironie en zelfspot, vinden we ook op de hoes terug: het opgeblazen hoofd (eigenlijk een masker!) verwijst naar een neveneffect van het geneesmiddel. Het derde nummer bezorgt ons een inkijk in het nieuwe album: in 'Standing On The Sideline' kijkt de ik-persoon naar zichzelf van op de zijlijn. Een reflectief nummer dat aan impact wint door de overtuigde zegging.

 

Tussen gekend werk door, mogen we nog twee keer proeven van het toekomstige album. 'Victory' is een instrumentale bijdrage, zo folkblues als maar zijn kan, een aangename kabbeling waar ik meteen een versie op banjo bij bedenk. 'Please Doctor Please' is een compositie waar hij naar eigen zeggen 'al lang mee rondloopt' en onmiskenbaar over zijn eigen gezondheidssituatie gaat, met een repetitieve structuur die zijn smeekbede aan de dokter en zijn pijn onderstreept. Na een cover waarop we allemaal kunnen meezingen ('Worried Man Blues'), rondt Tiny Legs de showcase af met de 'Cortisone Blues #2', de b-kant dus. Een moeilijke opgave, want #2 werd in al improviserend in één take opgenomen. Geen erg, want tegen die tijd heeft Tiny Legs ons aangenaam onderhouden en van zijn talent overtuigd. Voor alle duidelijkheid: 'Cortisone' komt niet op de volgende langspeler te staan.

referentie: 'Cortisone Blues #1' c/w 'Cortsisone Blues #2', VYNILLAVINYL 011, 7” vinyl, oplage beperkt tot 200 ex. Het nieuwe album verschijnt op 1 maart als cd, in april volgt de persing op vinyl.

Eddy Bonte

 

reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies

 

    
      foto's:
      © Eddy Bonte

       ___________________________

      
koppelingen:

       - website Tiny Legs Tim
       - website Vynilla
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.