Eugene 'Hideaway' Bridges
Zaal De Korenbloem, Zingem - 17 november 2013

Het clubseizoen is al een tijdje op gang getrapt, en er komt niet ieder jaar een voor de Blues Music Awards genomineerde artiest naar het landelijke Zingem. Liefst zeven keer werd Eugene 'Hideaway' Bridges genomineerd in diverse categorieŽn. Hij is een nomadische muzikant en ook hier in Zaal De Korenbloem voelde Bridges zich overduidelijk in zijn sas.

De 50-jarige Bridges werd in 1963 geboren in New Orleans, als zoon van bluesgitarist Hideaway Slim. Zijn moeder was familie van de Bullock's clan, waartoe ook Anna Mae Bullock, beter bekend als Tina Turner, behoorde. Met zo'n achtergrond is Eugene dan ook een doorgewinterde en veelzijdige performer. Toch liet hij zich hier vanavond niet in een eenzijdig muzikaal hoekje drummen. Met een overweldigend stemgeluid bleek de in Texas residerende Eugene Bridges sterk te zijn beÔnvloed door diverse muziekstijlen. Met een hoog soulgehalte waren 'Woke Up This Morning' en 'Real Hero', dat Bridges opdroeg aan iedereen die van 9 tot 5 werkt, niet te versmaden emotionele songs. De blues zelf werd al snel bewierookt in de nummers 'I Got The Blues' en 'Bluesman'. Verder imponeerde de gastheer met meesterlijk gitaarwerk, dat zelfs ontzag inboezemt bij de begeleiders Petar Zivkovic (keysboard), Salvatore Attaca (bas) en drummer Pete Hedley. Bij de intieme soulballade 'Good Old Days' werd het zowaar muisstil in de zaal.

Na een korte onderbreking en enig welgekomen gerstenat ging het gezwind verder met 'I'll Be Your Prisoner'. Het publiek viel nog het meest voor de Sam Cooke-medley. 'Chain Gang',' Cupid' en 'Wonderful World' werden op de voet gevolgd door het erg mooie 'Movin' And A Groovin'. In de categorie klassieke blues bracht Eugene 'Hideaway' Bridges een puike versie van 'Stormy Monday'. Hij voorzag deze ode aan zijn vader van enkele snedige gitaarsolo's. Eugene 'Hideaway' Bridges ging zelfs even terug naar Louisiana en zijn jeugd met de geweldige rocker 'Jump The Joint'. Opgewekt sloot hij zijn concert af met het zwoele 'How Long Will It Take ?'

Het kostte het publiek niet veel moeite om Bridges te overhalen tot nog enkele knappe bisnummers zoals 'Laughing And Clowning' en 'Silver Slippers'. Een staande ovatie was zijn deel, en wij trokken met een innerlijke gemoedsrust gezwind de nacht in.

Hou alvast de website http://bluesnight.webs.com van vzw Bluesnight in de gaten, want er kondigen zich enkele mooie namen aan voor 2014! Noteer alvast Duke Robillard op zaterdag 29 maart.

Ivan Van Belleghem

 

reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies

  • Naast de concert- en festivalverslagen op deze website is Back To The Roots sinds 1995 het meest complete en veelzijdige tijdschrift voor blues en verwante muziekstijlen. Vijf keer per jaar brengen we u nieuws, achtergrond, interviews, reportages, cd- en dvd-recensies, boeken, de meest complete blueskalender, enz... Nog geen abonnee? Klik hier voor meer info.
     

    
      foto's:
      ©
Philip Verhaege

       ___________________________

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.