Dave Specter Band feat. Lurrie Bell
Zaal De Korenbloem, Zingem - 18 april 2014

Eddy De Clercq en zijn medewerkers programmeren nooit een overvloed aan concerten, maar telkens weet men echter kwaliteit te strikken. Neem daarbij dat De Korenbloem in Zingem een uitgelezen locatie is en dat de pintjes er lekker smaken. Het mag dan ook geen wonder heten dat de bluesliefhebbers graag naar Zingem komen afgezakt.

Op vrijdag 18 april 2014 was het weer prijs. Lurrie Bell en Dave Specter op één affiche zag er veelbelovend uit en die verwachtingen werden heel netjes ingelost. Dave Specter begon er met een paar instrumentale nummers enigszins gezapig aan, tot John Kattke aan de keyboards zijn duivels ontbond. ‘Chicago Style’ is een track uit de nieuwste Dave Specter-cd ‘Message In Blue’. John Kattke nam de zangpartij voor zijn rekening en ging daarbij lekker diep op de keyboards. De stemming zat er meteen in en daarmee was het pad geëffend voor Lurrie Bell. Hij bracht uitstekende versies van standards zoals ‘Have You Ever Been Mistreated’ en ‘Why I Sing The Blues’.

Na een vrij korte pauze werd deel twee van het concert net zoals deel één op gang geschoten met enkele instrumentale nummers waaronder de titeltrack van de cd ‘Message In Blue’. In het van een New Orleans ritme voorziene ‘Early In The Morning’ mocht ook de ritmesectie met bassist Harlan Terson tonen wat ze waard was. Marty Binder pakte hierbij uit met een knappe drumsolo.

Lurrie Bell verscheen opnieuw op het podium voor nog welgeteld drie nummers, namelijk ‘Everyday I Have The Blues’, met opnieuw sterk vakwerk van toetsenman John Kattke, ‘Tin Pan Alley’ en ‘I’m Ready’ van Muddy Waters. Die nummers werden echter heel breed uitgesponnen. Vooral op ‘Tin Pan Alley’ gingen Dave Specter en Lurrie Bell verrukkelijk met elkaar in de gitaarclinch. Het absolute hoogtepunt van een uitermate geslaagd concert. Het mag dan ook niet verwonderen dat het publiek Dave Specter en Lurrie Bell terugriep. De beide heren voldeden aan dit verzoek met een rockende versie van ‘Messin’ With The Kid’. Wij waren in ieder geval blij dat we opnieuw een voorraad bluesvitaminen konden opslaan.

Ivan Van Belleghem

reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies

  • Naast de concert- en festivalverslagen op deze website is Back To The Roots sinds 1995 het meest complete en veelzijdige tijdschrift voor blues en verwante muziekstijlen. Vijf keer per jaar brengen we u nieuws, achtergrond, interviews, reportages, cd- en dvd-recensies, boeken, de meest complete blueskalender, enz... Nog geen abonnee? Klik hier voor meer info.
     

    
      foto's:
      © Philip Verhaege

       ___________________________

      

       koppelingen:
       -
website Bluesnight Zingem

       - website Dave Specter
       - website Lurrie Bell
    

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.