Rod Piazza & The Mighty Flyers feat. Alex Schultz
Muziekodroom, Hasselt - 9 oktober 2014


Oude bekenden terugzien doet vaak goed. En dit gold zeker voor Rod Piazza & The Mighty Flyers. Het was weer een tijdje geleden dat wij deze Californische bluesman en mondharmonicavirtuoos aan het werk zagen. Het deed ook deugd te zien dat echte bluesartiesten zoals Rod nog steeds heel wat fans op de been kunnen brengen. De uitbreiding van de band met stergitarist Alex Schultz maakte bovendien van deze avond geen doodgewone bluesavond. De grote zaal van de Muziekodroom was dan ook tot in het kleinste hoekje gevuld, zodat het niet makkelijk was om bij het podium te raken om enkele plaatjes te kunnen schieten...

Rod Piazza & The Mighty Flyers zijn zonder meer een begrip in de blueswereld. Reeds vijf  decennia behoort Rod tot de allerbeste mondharmonicaspelers die er op deze aardkloot rondlopen. Bovendien heeft hij samen met zijn echtgenote Honey Piazza, de Mighty Flyers steeds bemand met enorm getalenteerde muzikanten. Eén van hen was gitarist Alex Schultz die van 1988 tot 1996 deel uit maakte van dit selecte gezelschap. En diezelfde Schultz was er tijdens deze tour opnieuw bij.

Toen een net in het pak gestoken Piazza de eerste tonen van de titeltrack van zijn jongste schijf ‘Emergency Situation’ inzette, kon je het enthousiasme bij het publiek reeds ervaren. De leeftijd heeft op Rod blijkbaar weinig of geen vat. Entertainen kan de man als vanouds en zijn stem, alsook zijn spel op de 'Mississippi saxophone' mogen er nog steeds zijn. Rod en de zijnen hadden voor een mix van oud en nieuw werk gekozen, en dat was zeker naar de zin van een groot deel van het publiek die Rod ten tijde van zijn Black Top-periode ongetwijfeld meermaals aan het werk zagen.

Na enkele songs kreeg gitarist Henry Carvajal gezelschap van oudgediende Alex Schultz. Dat Rod een enorm respect heeft voor Alex is een feit. Meermaals kreeg Schultz zijn gloriemomenten zoals in het knappe ‘Bad Bad Boy’. Maar ook het samenspel tussen Alex en Henry was subliem. Beide gitaristen gunden mekaar het licht in de ogen en strooiden dus de muzikale pareltjes kwistig uit. Het traditioneel  instrumentaal boogiemoment waarop Honey mocht schitteren, stond ook op de setlist. Gesteund door drummer David Kida dreef ze met ‘Saturday Night Boogie’ de sfeer nog maar eens de hoogte in . En er kwam geen einde aan de hoogtepunten. Uit de recentste Piazza-cd noteerden wij kippenvelmomenten als ‘Gamblin’ Woman’, ‘Bad Weather Blues’, ‘Milk And Water’ van Amos Milburn en de fantastische slow ‘The Clock’. Maar ook oudere songs als ‘One Of These Days’ en Muddy’s ‘Baby Please Don’t Go’ wist Rod nog steeds met verve te brengen. Het publiek was laaiend enthousiast en Rods klassieke duik in het publiek deed nog een extra duit in het zakje.

De komst van Rod Piazza & The Mighty Flyers was niet alleen een meevaller voor Move2Blues maar zeker ook voor het publiek. Ik ben er zeker van dat velen die avond euforisch naar huis reden, al mijmerend over het feit dat dit blues uit de eerste divisie was.

Lambert Smits

reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies

  • Naast de concert- en festivalverslagen op deze website is Back To The Roots sinds 1995 het meest complete en veelzijdige tijdschrift voor blues en verwante muziekstijlen. Vijf keer per jaar brengen we u nieuws, achtergrond, interviews, reportages, cd- en dvd-recensies, boeken, de meest complete blueskalender, enz... Nog geen abonnee? Klik hier voor meer info.
     

    
      foto's:
      ©
Lambert Smits

      _____________________

       


This site tracked by OneStat.com. Get your own free site counter.