Silvan Zingg
The Music Village, Brussel - 10 december 2016


De passages van boogie woogiepianisten in Brussel zijn zeldzaam, zeker buiten het (bijna) jaarlijkse festival. Wanneer de Zwitser Silvan Zingg optreedt in het hart van de stad, moeten we daar dus onverwijld heen. Zijn Vlaamse begeleiders – het excellente trio van de tenorsaxofonist Peter Verhas – zijn bekend met Zinggs drive die de drie instrumentale sets aandrijft. Silvan is een vlotte jongen, een charmeur. Moeiteloos verleidt hij de nokvolle club, zowel met zijn enthousiasme, zijn capaciteiten als dansende entertainer als met zijn flatterende repertoire dat uit klassiekers en populaire deuntjes bestaat.

Kerst nadert en Zingg brengt ook enkele 'geboogieficeerde' versies van traditionele kerstliedjes uit zijn nieuwe cd. Het publiek en zijn door de wol geverfde muzikanten beleven er het grootste plezier aan. Stefan Willems (contrabas) en Eric Brisfer (drums) zijn onovertroffen in snelle tempo's, dynamische herlevingen en swingsolo's. Ik ben er zeker van dat die plaat onder menige kerstboom zal prijken.

André Hobus
(vertaling: Franky Bruneel)


reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies

  • Naast de concert- en festivalverslagen op deze website is Back To The Roots sinds 1995 het meest complete en veelzijdige tijdschrift voor blues en verwante muziekstijlen. Vijf keer per jaar brengen we u nieuws, achtergrond, interviews, reportages, cd- en dvd-recensies, boeken, de meest complete blueskalender, enz... Nog geen abonnee? Klik hier voor meer info.
     

    
      foto's:
      ©
Liliane Hobus