Tiny Legs Tim: Mighty Tiny's B-day Bash
Missy Sippy, Gent - 28 november 2018


Tiny Legs Tim is veertig  geworden en vierde dat met een feestje in zijn tweede thuis, de Gentse blues- en rootsclub Missy Sippy. TLT oordeelt van zichzelf dat de epitheta 'jong' en 'aanstormend' tot het verleden behoren en gelijk heeft hij: Tiny Legs Tim is een volgroeid muzikant en een knap liedjesschrijver die de geschiedenis van zijn lievelingsmuziek kent.

Hij werd die avond met liefde en respect omringd door talrijke muzikale vrienden. Op zoín feestjes is het gebruikelijk dat het feestvarken egotript en de vrienden bescheiden meespelen, maar niet hier: zoals hij tijdens de jams in diezelfde Missy Sippy doet, wist hij alle talenten maximaal te benutten en met grote efficiŽntie aan elkaar te koppelen. Tot de hoogtepunten behoorde het ongewone en verrassende samenspel van Matti De Rijckes jazzgitaar met het twinkelende rinkelding van pianist Tom Eylenbosch en de dwarsfluit van Jolinde Staal. Beter nog: op tijd en stond, stond hij de ereplaats af, bijv. aan de vette slide van Paul Couter, de eigenzinnige boogie van Little Jimmy, de grensloze harmonica van Steven Troch, de swing van Shakedown Tim,  enzovoorts.

Zijn wapenbroeders van de Missy Sippy-jamsessies en zijn begeleiders op het podium en de studio, gaven eveneens present voor een combi van TLTís eigen werk met klassiekers waarop ze improviserend  hun kunnen tentoon spreidden: Toon Vlerick, Eric Heirman, Frederik Van den Berghe, Bernd Coene, Olivier Vander Bauwede, Matis Cooreman, Lajos Tauber, Simon Raman Ė het zijn allemaal klassespelers. En Sorry! voor wie ik vergeten ben: ook een recensent mag al een zijn potlood opbergen om te shaken en te genieten.

Eddy Bonte

     

     


reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies

  • Naast de concert- en festivalverslagen op deze website is Back To The Roots sinds 1995 het meest complete en veelzijdige tijdschrift voor blues en verwante muziekstijlen. Vijf keer per jaar brengen we u nieuws, achtergrond, interviews, reportages, cd- en dvd-recensies, boeken, de meest complete blueskalender, enz... In nummer 106 van ons blad (juni 2018) brengen we trouwens een uitgebreid interview met Chris Cain. Nog geen abonnee? Klik hier voor meer info.

    
      foto's:
      © Karim Hamid