Bywater Call
Heyhoef Backstage, Tilburg (NL) - 21 mei 2022

Na de veelbelovende recensies van o.a. Moulin Blues gingen we vol verwachting richting Tilburg om deze Canadese band eens live mee te gaan maken. Vergelijkingen met de Tedeshi Trucks Band en The Allman Brothers dwaalden er door de wandelgangen en hierdoor werden de verwachtingen alleen maar groter...

Vooraf zag het ernaar uit dat de zaal nokvol zou lopen, maar het bleef beperkt tot een redelijke opkomst. Er hadden er wel wat meer kunnen bijkomen maar niet getreurd, de sfeer was er volop en iedereen was er klaar voor. Volgens de traditie ging de band stipt om halfnegen los en het viel gelijk op dat ze er volle gas tegenaan gingen. Meghan Parnell, de 'leading lady' met de krachtige stem, zong alles wel heel druk en aanwezig, zo was onze eerste indruk. Het leek er ook op dat er wat stemproblemen en/of technische mankementen waren, maar dat ving een goed op elkaar ingespeelde band uitstekend op. Na enkele nummers werd het duidelijk hoe goed deze band is en het virtuoze slidegitaarspel bewees keer op keer dat er ons iets bijzonders te wachten stond. Ook de solerende blazers en de pianist-hammondspeler kregen hun deel in het live-gebeuren en raakten bij het enthousiaste publiek de juiste snaar.

Wat mij in de vele video's van de band opviel, was dat er veel dynamiek is en dat viel me een beetje tegen vanavond. Als de band gas terug neemt, komen de vocalen meer tot hun recht maar dat is dan ook het enige minpuntje wat ik ervaarde. Verder niets dan lof weer voor de geweldige ambiance waar deze bands mogen spelen en waar wij deel van uit mogen maken. Goed bezig, John Maes en het complete team! Het volgende concert belooft ook weer bijzonder te worden: The Etta James Experience op 18 juni!

Stef Smit


reageer op dit artikel

terug naar de index van de concert- en festivalrecensies

Naast de concert- en festivalverslagen op deze website is Back To The Roots sinds 1995 het meest complete en veelzijdige tijdschrift voor blues en verwante muziekstijlen. Vijf keer per jaar brengen we u nieuws, achtergrond, interviews, reportages, cd- en dvd-recensies, boeken, de meest complete blueskalender, enz... Nog geen abonnee? Klik hier voor meer info.

    
      foto's:
     
Hans Kusters